Enganxina5

[Carta d’en Franz i l’Adrià] El càstig ha estat aquest llarg procés?

Ja tenim data de judici. Després de quasi tres anys plens d’incerteses serem jutjats el 20 d’abril a les 11h a la Ciutat de la (In)Justícia. Ens preguntem, tal com va afirmar David Fernàndez, si el càstig ha estat aquest llarg procés, des de la detenció fins al judici, més enllà de la sentència que dictamini el tribunal.

Durant aquest temps, hem centrat els nostre esforços en situar el nostre cas en un marc polític i social sovint amagat, silenciat o menystingut: la repressió política. La nostra detenció es va donar en un context de manifestacions multitudinàries sostingudes als carrers per evitar l’enderrocament del Centre Social Autogestionat de Can Vies (al barri de Sants de Barcelona). Algú havia de pagar la resposta social contra les elits que propaguen l’especulació i qualsevol persona que pacíficament hi hagués participat era un blanc perfecte. Les detencions es televisaven, es quantificaven, però… Qui ha publicitat les absolucions que demostren que les detencions van ser arbitraries, fetes a dit, basades en acusacions falses? Potser només interessava que algunes persones fossin detingudes, no pas que fossin culpables.

El judici a Mas, Ortega i Rigau s’ha titllat de judici polític. Ho és. El nostre també. I el de tantíssimes persones que lluiten des dels moviments socials per a transformar la societat i fer-la cada dia més socialment justa i digna de viure (PAH, Aturem el Parlament, Pla CAUFEC, Can Vies, Vagues Generals, Multireferèndum…). Però no oblidem que la repressió no només ve de l’Estat espanyol, també ve de les arques de casa nostra, de la Generalitat de Catalunya. Són ells qui ens assenyalen.

Després del 20 d’abril sabrem quina és la decisió del jutge. Però sigui quina sigui, seguirem amb el cap ben alt, convençuts que la defensa d’un espai comú com Can Vies era la decisió correcta, la que tot sobiranista hauria d’haver escollit. Convençuts que la impugnació d’aquest sistema que mercantilitza i privatitza les nostres viles i ciutats és l’únic camí per bastir una societat justa i democràtica, construïda des del poble i per al poble.

Moltes gràcies de tot cor a les persones que ens heu donat el vostre suport incondicional al llarg d’aquests tres anys. Sense vosaltres tot hagués estat molt més obscur. Us estimem moltíssim.

Ens veiem als carrers.

Franz i Adrià

6 de març del 2017