Enganxina3

[Judici] 20 d’abril a les 11h a la Ciutat de la In(Justícia)

En Franz i l’Adrià seran jutjats el 20 d’abril a les 11h a la Ciutat de la In(Justícia). Els acusen d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics i s’enfronten a una pena de 3 anys i mig de presó per haver-se manifestat de forma pacífica en defensa de Can Vies.

Ells dos, així com d’altres milers de persones, es van sumar a la tercera onada de mobilitzacions de resposta al desallotjament del CSA el 28 de maig de 2014. Estudiants de la Universitat Pompeu Fabra en aquell moment i implicats en el teixit associatiu de la universitat, es van sumar a les mobilitzacions per defensar un espai autogestionat pels i les veïnes de Sants. Al final de la manifestació, van ser detinguts de forma arbitrària i aleatòria en una nit que es va saldar amb més de vint detencions.

Un cop detinguts van ser traslladats a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del barri de Les Corts, on van restar en dependències policials durant dues nits consecutives. L’endemà van ser traslladats a la Ciutat de la In(Justícia).

Les concentracions es van succeir dia rere dia per exigir el seu alliberament i denunciar la repressió policial viscuda però topaven amb un mur de silenci i d’incerteses. Després de prestar declaració, van ser retinguts 6 hores més, augmentant el patiment dels dos estudiants i de les desenes de persones que encara restaven a l’exterior de l’edifici. Cap a les 21h, i després d’esgotar les 45 hores de retenció en instàncies judicials, se’ls va permetre sortir un per un (arribant a intervals de més de 15 minuts entre detinguts) en llibertat amb càrrecs.

Després de gairebé tres anys tindrà lloc el judici. Des del Grup de Suport d’en Franz i l’Adrià demanem la màxima difusió del cas: el de dos estudiants compromesos amb els drets col·lectius processats judicialment per solidaritzar-se amb una de les icones de la Barcelona popular, la dels barris i la de la seva gent.

Perquè la solidaritat és la nostra millor arma.

FRANZ I ADRIÀ ABSOLUCIÓ